Sposób przygotowania:
Kalafiorowa z kiełbasą
Kalafior umyć i porozrywać na małe różyczki. Marchewki obrać pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka dolać wody i wrzucić kostkę rosołową. Doprawić solą, maggi i pieprzem. Wrzucić listek laurowy, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko gotować do momentu aż kalafior będzie miękki, ale nie rozgotować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Opłukać i wrzucić do zupy. Gotować do momentu aż będą miękkie. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Zagęścić 4 łyżkami mleka.
Pyza
kinga
justynak223
Pyza
Justyna, chodzi o to, że jak kalafior będzie prawie miękki i dopiero wtedy dodasz ziemniaki to kalafior się rozgotuje - ja bym dała po prostu odwrotnie ale Ty na pewno wiesz lepiej
justynak223
Jakoś mi się jeszcze nie rozgotował.
Sarenka
justynak223
justynak223
ulcia21
justynak223
Sarenka