justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kalafiorowa z kiełbasą

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Najlepszą kiełbasą jest kiełbasa lekko podsuszana.

Kalafiorowa z kiełbasą

Składniki:

Kalafiorowa z kiełbasą

 

  • 1 średni kalafior
  • 4 marchewki
  • 1 pętko ulubionej kiełbasy
  • szczypta szczypiorku
  • sporo natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • kostka rosołowa
  • 2 łyżeczki maggi
  • 1 listek laurowy
  • 6 ziemniaków.
  • 4 łyżki mleka

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa z kiełbasą
Kalafior umyć i porozrywać na małe różyczki. Marchewki obrać pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka dolać wody i wrzucić kostkę rosołową. Doprawić solą, maggi i pieprzem. Wrzucić listek laurowy, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko gotować do momentu aż kalafior będzie miękki, ale nie rozgotować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Opłukać i wrzucić do zupy. Gotować do momentu aż będą miękkie. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Zagęścić 4 łyżkami mleka.