Sposób przygotowania:
Kalafiorowa z papryką i białą kiełbasą
Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko posolić i gdy woda się zagotuje to wsypać ryż. Zamieszać. Różyczki kalafiora odkroić, umyć i podzielić na mniejsze części, wsypać do zupy. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę (ja dałam kolorowe), smażyć chwilę razem, podlać wodą z zupy, zamieszać, wlać do garnka z zupą. Gotować zupę do miękkości warzyw. Białą kiełbasę ugotować w osobnym garnku (można w zupie, ale ja nie chciałam dodatkowych kalorii ;) ), obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Wrzucić do zupy gdy warzywa będą miękkie. Zamieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać koperek i lubczyk