Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kalafiorowa z tajskim smaczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Fascynuje mnie jak zmiana jednego składnika lub dodanie przyprawy zmienia znane danie w inne i nadaje mu charakter dania z innej kuchni.

Kalafiorowa z tajskim smaczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafiorowa z tajskim smaczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa z tajskim smaczkiem
Kalafior podzielić na drobne różyczki , oczyścić, umyć. Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę. Kalafior i ziemniaki umieścić w garnku . Dodać Kafir i Badian .Zalać wodą. Osolić. Dodać szczyptę cukru. Gotować 30 minut. Wyłowić łyżką cedzakową połowę kalafiora i ziemniaków .Resztę zmiksować w malakserze . Wlać mleczko kokosowe . Włożyć wyłowiony kalafior i ziemniaki. Doprawić zupę do smaku . Podawać posypaną usiekaną kolendrą lub natką pietruszki.
Kalafiorowa z tajskim smaczkiem
Kalafior i ziemniaki oczyscić - umyć i wrzucić pokrojone do garnka
Kalafiorowa z tajskim smaczkiem
Zalać wodą - dodać sól i szczyptę cukru - gotować
Kalafiorowa z tajskim smaczkiem
Wyłowić część ugotowanego kalafiora i ziemniaków
Kalafiorowa z tajskim smaczkiem
Resztę zmiksować dodając mleczko kokosowe

Tagi:

kalafior