Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kalafiorowa zupa z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Lekka i smaczna zupka jesienna. Z wykorzystaniem mrożonej fasolki. Zabielona śmietanką, z koperkiem.

Kalafiorowa zupa z fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafiorowa zupa z fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa zupa z fasolką
Marchewki obrać, umyć, osuszyć, odciąć końce. Pokroić w drobną kostkę. Selera umyć, posiekać, por pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać troszkę soli, zagotować. Zmniejszyć ogień. Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić do zupy. Fasolkę mrożoną pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do zupy. Gotować całość do miękkości warzyw. Zupę doprawić solą, pieprzem. Wlać śmietankę zagotować. Wsypać koperek i zamieszać.
Kalafiorowa zupa z fasolką
Marchewki obrać, umyć, osuszyć, odciąć końce. Pokroić w drobną kostkę. Selera umyć, posiekać, por pokroić w kostkę.
Kalafiorowa zupa z fasolką
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać troszkę soli, zagotować. Zmniejszyć ogień.
Kalafiorowa zupa z fasolką
Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić do zupy.
Kalafiorowa zupa z fasolką
Fasolkę mrożoną pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do zupy. Gotować całość do miękkości warzyw.