Sposób przygotowania:
Kalafiorowe kotleciki z pietruszką
Kalafior ugotować na "al dente" - nie rozgotować. odcedzić z wody dobrze, pałką blendera rozdrobnić ale nie za dokładnie.
Do kalafiora dodać jajko, kucharka, natkę pietruszki posiekaną drobno lub w rozdrabniaczu, paprykę ostrą, mąkę ziemniaczaną, bułki tartej wsypać 2 szklanki i jeśli trzeba to po trochu dosypywać, zależy, ile kalafior wchłonie.
Wszystko dobrze ręką wyrobić, formować z 1-1,5 cm grubości kotleciki, na mocno gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony.
Do kalafiora dodać jajko, kucharka, natkę pietruszki posiekaną drobno lub w rozdrabniaczu, paprykę ostrą, mąkę ziemniaczaną, bułki tartej wsypać 2 szklanki i jeśli trzeba to po trochu dosypywać, zależy, ile kalafior wchłonie.
Wszystko dobrze ręką wyrobić, formować z 1-1,5 cm grubości kotleciki, na mocno gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony.