Sposób przygotowania:
Krem dyniowy z pomidorami i curry
Gotuję wywar z włoszczyzny i kurczaka.
Dynie wydrążam, oddzielam pestki, kroje i piekę w piekarniku, aż będzie miękka (przepis przy Dyniowym Piegusie). Miksuję na mus. Ziemniak obieram i kroję w kostkę. Cebulę kroję w kostkę (nie przykładam się, w końcu i tak będzie zmiksowana. Podsmażam w garnku na oleju, dodaję czosnek i curry i wszystko chwilkę smażę.
Wrzucam mus dyniowy, ziemniak, pomidory, doprawiam solą dodaję kurkumę i sól. Na końcu zalewam wywarem warzywnym i gotuję około 20 minut pod przykryciem.
Zupę miksuję i podaję ze śmietaną.
Dynie wydrążam, oddzielam pestki, kroje i piekę w piekarniku, aż będzie miękka (przepis przy Dyniowym Piegusie). Miksuję na mus. Ziemniak obieram i kroję w kostkę. Cebulę kroję w kostkę (nie przykładam się, w końcu i tak będzie zmiksowana. Podsmażam w garnku na oleju, dodaję czosnek i curry i wszystko chwilkę smażę.
Wrzucam mus dyniowy, ziemniak, pomidory, doprawiam solą dodaję kurkumę i sól. Na końcu zalewam wywarem warzywnym i gotuję około 20 minut pod przykryciem.
Zupę miksuję i podaję ze śmietaną.