Sposób przygotowania:
Wątróbka z jabłkami
Jabłka obieramy, kroimy w ósemki, a następnie jeszcze na połówki.
Cebulę kroimy w półplastry lub w piórka.
Wątróbkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, obtoczamy w mące pszennej.
Na patelnię wlewamy olej, układamy wątróbkę.
Dokładamy cebulę i jabłka. Smażymy z obu stron pod przykryciem około 3-4 min. z każdej strony.
Usmażone danie solimy.
Cebulę kroimy w półplastry lub w piórka.
Wątróbkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, obtoczamy w mące pszennej.
Na patelnię wlewamy olej, układamy wątróbkę.
Dokładamy cebulę i jabłka. Smażymy z obu stron pod przykryciem około 3-4 min. z każdej strony.
Usmażone danie solimy.