dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 285]

Wątróbka z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka z duszonymi jabłkami i piórkami cebulki. Bardzo proste i pyszne danie obiadowe które można zrobić w kilka chwil.

Wątróbka z jabłkami

Składniki:

Wątróbka z jabłkami

wątróbka

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkami
Jabłka obieramy, kroimy w ósemki, a następnie jeszcze na połówki.

Cebulę kroimy w półplastry lub w piórka.

Wątróbkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, obtoczamy w mące pszennej.

Na patelnię wlewamy olej, układamy wątróbkę.

Dokładamy cebulę i jabłka. Smażymy z obu stron pod przykryciem około 3-4 min. z każdej strony.

Usmażone danie solimy.