Sposób przygotowania:
Wątróbka z gruszką i jabłkiem
Wątróbkę obieramy z błonek myjemy i osuszamy na sitku.
Odsączoną wątróbkę posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące .
Gruszkę i jabłko myjemy nie obieramy ze skórki tylko kroimy w cząstki.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę ja użyłam mrożonej.
Na patelni podsmażamy wątróbkę z cebulą .
Jak wątróbka zmieni kolor dodajemy pokrojone jabłko, gruszkę i paprykę, doprawiamy majerankiem mieszamy.
Jak jabłka lekko zmiekną wlewamy sok pomidorowy mieszamy i podajemy na ciepło np jako dodatek do obiadu.
Odsączoną wątróbkę posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące .
Gruszkę i jabłko myjemy nie obieramy ze skórki tylko kroimy w cząstki.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę ja użyłam mrożonej.
Na patelni podsmażamy wątróbkę z cebulą .
Jak wątróbka zmieni kolor dodajemy pokrojone jabłko, gruszkę i paprykę, doprawiamy majerankiem mieszamy.
Jak jabłka lekko zmiekną wlewamy sok pomidorowy mieszamy i podajemy na ciepło np jako dodatek do obiadu.
gusia1000