Sposób przygotowania:
Kalafiorówka
Skrzydełka umyć, odciąć końcówki i włożyc do 2 litrów wody. Zagotować,odszumowć i włożyć warzywa pokrojone wg. uznania i kalaiora (uprzednio wymoczonego w zakwaszonej wodzie i podzielonego na małe różyczki). gotować ok. 30 min Zaprawić śmietaną, wsypać drobno pokrojony koperek. Podawać z osobno ugotowanym makaronem.
Barbara Malafouris
Henia
Nie można pochwalić panią za fantazję w tym komentarzu, ale jest na pani poziomie, rozumiem,że na więcej pani nie stać.
przysmak
Henia
kiepski wystep kiepskiego klona! Kiedy ci się chory człowieku znudzi?!
przysmak
Sama jestes klonem i to w beznadziejnym wydaniu a nie odchodzac od tematu przepis przypominajacy dania stolowkowe PRL-u, w tym wypadku zwoluje sie kolezanki do podniesienia oceny lub zabrania sie oceniania i komentowania lub...gotuje sie smaczne.
Henia
Jestem ci tak wdzięczna, że pominę niegrzeczny ton.potrafię zrozumieć twoją traumę z dzieciństwa, sama jadłam w stołówkach.Ale śniadanie i kolacje robiła Mama i może dlatego nie został mi stołówkowy uraz! Może jakaś terapia? !Serdecznie mi cię żal!