Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kalarepa duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać na ciepło do pieczeni

Kalarepa duszona

Składniki:

Kalarepa duszona

 

  • 10 szt kalarepa,
  • 3 łyżki masło,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1 łyżeczka cukier,
  • do smaku Sól,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • do smaku ocet winny

 

Sposób przygotowania:

Kalarepa duszona
Kalarepę obrać, pokroić w kostkę. Do rondla włożyć 2 łyżki masła, rozgrzać dodać kalarepę i dusić do miękkości z dodatkiem soli i cukru. Z łyżki masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać do kalarepy i chwilę podusić. Przyprawić do smaku octem i przyprawą maggi, zagotować. Podawać na ciepło do pieczeni.