wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Kalarepa w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kalarepa w panierce jest bardzo pyszna. Polecam ją do obiadu z surówka i ziemniakiem. Moje dzieci ją uwielbiają.

Kalarepa w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalarepa w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kalarepa w panierce
Kalarepę obieramy ze skórki, a następnie kroimy ją w około 1 cm plastry. Tak przygotowane warzywo wkładamy do garnka zalewamy wodą dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy około 20 minut, aż będą lekko twardawe ( al dente).

Po ugotowaniu kalarepę studzimy i obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju na małym ogniu tak, aby jej nie spalić. Usmażoną podajemy np. z ziemniakiem i surówka
kalarepa w panierce
kalarepa w trakcie gotowania z solonej wodzie
kalarepa w panierce
kalarepa ugotowana opanierowana gotowa do smażenia
kalarepa w panierce
kalarepa w trakcie smażenia na oleju na małym ogniu