Sposób przygotowania:
Kalarepy nadziewane
Kalarepy obieramy, odkrawamy wierzchy, wydrążamy środek. Około ½ wydrążonego miąższu siekamy drobno. W rondelku na odrobinie oliwy podsmażamy posiekaną drobno cebulę, po czym wrzucamy potartą na tarce o grubych oczkach marchew. Wszystko smażymy chwilę razem. Podsmażoną cebulę z marchwią mieszamy z miąższem kalarepy. Wbijamy jajko, posypujemy trochę bułki tartej, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystko dokładnie aż powstanie spójna i jednolita masa, którą nadziewamy wydrążone wcześniej kalarepy. Kalarepy nakrywamy ściętymi poprzednio wierzchami. Z kostek rosołowych robimy bulion (według przepisu na opakowaniu kostek). Kalarepy układamy w rondlu, zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu do momentu aż kalarepy zmiękną. Podajemy na gorąco. Smacznego!