Sposób przygotowania:
Kotlety z kalarepki i sos pietruszkowy
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w całości w osolonej wodzie.Kalarepy obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm. Plastry wrzucić go wrzącej, osolonej wody i gotować, aż będą miękkie - ale nie rozgotowane. Wyłożyć na ściereczce, aby oddały wodę.Naczynie żaroodporne skropić oliwą, ułożyć ziemniaki, posypać przyprawami, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Na jednym talerzyku rozkłócić jajko, na drugim wysypać bułkę tartą. Osuszone plastry kalarepy posolić i popieprzyć z dwóch stron. Panierować najpierw w jajku, następnie w bułce i układać na patelni z rozgrzanym olejem. Mozzarellę pokroić w plasterki.W blenderze zmiksować jogurt z natką pietruszki, solą i ząbkiem czosnku, schłodzić. Po zdjęciu usmażonych na rumiano kotlecików, ułożyć na nich plastry mozzarelli.Na talerzu ułożyć kotleciki, ziemniaki i sos. Smacznego:-))
Na jednym talerzyku rozkłócić jajko, na drugim wysypać bułkę tartą. Osuszone plastry kalarepy posolić i popieprzyć z dwóch stron. Panierować najpierw w jajku, następnie w bułce i układać na patelni z rozgrzanym olejem. Mozzarellę pokroić w plasterki.W blenderze zmiksować jogurt z natką pietruszki, solą i ząbkiem czosnku, schłodzić. Po zdjęciu usmażonych na rumiano kotlecików, ułożyć na nich plastry mozzarelli.Na talerzu ułożyć kotleciki, ziemniaki i sos. Smacznego:-))
dża
edytaha
darmiona
edytaha
No, skoro teściowa, to szacun :D
zbysiowa
darmiona
Dzięki, są bardzo smaczne - polecam spróbować:-)
Edyta - sama byłam w szoku:-)