eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety z kalarepy Eli

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Kotlety bez mięsa jako przekąska lub ciepła kolacja.

Kotlety z kalarepy Eli

Składniki:

Kotlety z kalarepy Eli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kalarepy Eli
Plastry kalarepy zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 8 minut.Wyjąć,przelać zimną wodą i ostudzić.Plastry kalarepy rozłożyć,posypać pieprzem.Na cztery kawałki kalarepy położyć po plastrze sera salami,przykryć resztą kalarepek i docisnąć.Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelnię wlać olej(tyle żeby sięgał do połowy wysokości kotletów) i mocno rozgrzać.Kotlety smażyć z obu stron na rumiano.Smacznego!