kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kalarepka gotowana z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kalarepka gotowana razem z marchewką i przyprawami, daje nam wyśmienity dodatek do drugiego dania. Bardzo polecam.

Kalarepka gotowana z marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalarepka gotowana z marchewką

 

  • 1 kalarepka
  • 1 marchewka
  • łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

Kalarepka gotowana z marchewką
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy. W międzyczasie kalarepkę obieramy ze skórki i myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Starte warzywa przekładamy do garnka i dodajemy przyprawy. Gotujemy przez 10 minut. Ugotowane warzywa przekładamy do salaterki.
Kalarepka gotowana z marchewką
Ugotowana kalarepka jest wyśmienitym dodatkiem do drugiego dania.
Kalarepka gotowana z marchewką
Obraną i umytą marchew ścieramy na tarce.
Kalarepka gotowana z marchewką
Do garnka z wodą przekładamy starte warzywa.
Kalarepka gotowana z marchewką
Do startych warzyw dodajemy przyprawy i gotujemy.