Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięsem
CIASTO; Drożdże mieszamy z cukrem i odstawiamy na 10 minut. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na gładkie ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
FARSZ; Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wykładamy mięso i warzywa. Smażymy 10 minut, przyprawiamy. Ciasto dzielimy na 6 kawałków.
Wałkujemy na prostokąty. Wykładamy farsz i zwijamy w rulon. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i wykładamy na natłuszczoną blaszkę.
Smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką i sezamem. Pieczemy ok 35-40 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło jak i zimno.
Smacznego ;)
FARSZ; Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wykładamy mięso i warzywa. Smażymy 10 minut, przyprawiamy. Ciasto dzielimy na 6 kawałków.
Wałkujemy na prostokąty. Wykładamy farsz i zwijamy w rulon. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i wykładamy na natłuszczoną blaszkę.
Smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką i sezamem. Pieczemy ok 35-40 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło jak i zimno.
Smacznego ;)