gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

kalmar w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

chrupiące kalmary w panierce

kalmar w panierce

Składniki:

kalmar w panierce

 

 

Sposób przygotowania:

kalmar w panierce
Kalmary wyciągamy z opakowań wkładamy do naczynia i zalewamy ciepłą wodą, zostawiamy na kilka minut żeby się rozmroziły. Rozmrożone kalmary odcedzamy z wody i przekładamy do inej miseczki, wbijamy do kalmarów jajka i dokładnie mieszamy, solimy i mieszamy, dodajemy mąke i mieszamy z maką tak żeby wszystkie były obklejone mąka, jak mąki będzie mało to należy dosypać. Tak przyżądzone kalmary smażymy na gorącym oleju, po usmażeniu wyciągamy na ręcznik papierowy żeby odsiąkneły z tłuszczu. Podawać z sosem czosnkowym :)

Tagi:

jajko jajka