Sposób przygotowania:
Kociołek bosmanaETAP 1:
 
Warzywa myjemy. Papryki i pomidory kroimy w kostkę.
Czosnek siekamy drobno. Cebulę kroimy w kostkę.
Dorsza kroimy w kostkę, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
ETAP 2:
 
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy cebulę, czosnek, paprykę i pomidory.
ETAP 3:
 
Do warzyw dodajemy dorsza i mieszankę owoców morza, smażymy razem kilka minut. Dodajemy po szczypcie soli i pieprzu do smaku.
ETAP 4:
 
Dodajemy passatę pomidorową, bulion i suszoną kolendrę. Podgrzewamy ok. 15 minut, aż sos się zredukuje i zagęści. Danie doprawiamy do smaku.
Przed podaniem danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
