VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Drobiowe kieszonki z papryką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne fileciki z kurczaka nadziane ciągnącym serem i czerwoną papryką. Rewelacyjne na ciepło do obiadu, jak i pokrojone zimne na kanapki.

Drobiowe kieszonki z papryką i serem

Składniki:

Drobiowe kieszonki z papryką i serem

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kieszonki z papryką i serem
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet nacinamy nożem tak, aby w środku powstała kieszonka. Mięso nacieramy przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Czerwoną paprykę kroimy w małą kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Paprykę i ser mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Farszem napełniamy kieszonki. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu. Resztę papryki i sera wykładamy na wierzch kurczaka. Całość podlewamy oliwą z oliwek.

Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 190*C. Pod koniec możemy odkryć mięso, aby ładnie się przyrumieniło.

Tagi:

papryka