Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka ze szpinakiem
Szpinak rozmrażamy i dokładnie odsączmy z wody. Podsmażamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Do szpinaku wkruszamy fetę.
Jeżeli farsz jest mało słony trzeba go dosolić. Wszystko zależy od tego jak słona będzie feta.
Całość dokładnie należy przemieszać.
Pierś z kurczaka należy podzielić tak jak na kotlety. Z jednej połówki powinny wyjść dwa. Każdy rozbijamy bardzo cienko. Doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i papryką. Wykładamy na każdy kawałek mięsa szpinakowy farsz.
Zwijamy roladki. Można je spiąć wykałaczkami. Najpierw panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej. Każdą roladkę smażymy na rozgrzanym oleju.
Jeżeli farsz jest mało słony trzeba go dosolić. Wszystko zależy od tego jak słona będzie feta.
Całość dokładnie należy przemieszać.
Pierś z kurczaka należy podzielić tak jak na kotlety. Z jednej połówki powinny wyjść dwa. Każdy rozbijamy bardzo cienko. Doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i papryką. Wykładamy na każdy kawałek mięsa szpinakowy farsz.
Zwijamy roladki. Można je spiąć wykałaczkami. Najpierw panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej. Każdą roladkę smażymy na rozgrzanym oleju.
gusia1000