Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kanapeczki w paseczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pomysł na nieco inne kanapki.

Kanapeczki w paseczki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapeczki w paseczki.

 

  • 10 kromek pszennego chleba tostowego
  • masło - wg uznania
  • 150 g serka twarogowego z ziołami
  • 10 marynowanych z ziołami pieczarek
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka ketchupu

Sposób przygotowania:

Kanapeczki w paseczki.
Serek typu Almette podzielić na dwie części. Każdą przełożyć do osobnej miseczki, do każdej dodać po 1 łyżce majonezu. Pieczarki pokroić w małą kosteczkę, dodać je do jednej części serka. Pomidora pokroić również w dość małą kostkę i dodać razem z ketchupem do drugiej części serka. Obie masy rozmieszać, każdą osobno. Kromki chleba tostowego posmarować masłem (2 zostawić nie posmarowane). 2 kromki posmarować jedną przygotowaną masą. Przykryć je dwiema kolejnymi kromkami. Te z kolei posmarować drugą masą i znowu przykryć kromkami chleba. Zrobić jeszcze dwie takie same jak poprzednio warstwy. na wierzchu położyć kromki chleba bez masła. Wszystko docisnąć. Tak powstałe wielkie kanapki przekroić na 4 paski (każdą).
Kanapeczki w paseczki.
Część serka z pokrojonymi marynowanymi pieczarkami.
Kanapeczki w paseczki.
Część serka z pokrojonym pomidorem i z ketchupem.
Kanapeczki w paseczki.
Kromka chleba posmarowana masłem i jedną z mas.
Kanapeczki w paseczki.
Wielka warstwowa kanapka z dwoma smakami mas.

Tagi:

zioła chleb