2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kanapeczki z mortadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Masz ochotę na coś szybkiego i na ciepło? te kanapeczki szybko zaspokoją głód...

Kanapeczki z mortadeli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapeczki z mortadeli

 

  • 40 dag mortadeli
  • 2 łyżki oleju lub margaryny
  • 20 dag świeżych pieczarek
  • 1 cebulka
  • pieprz sól do smaku
  • 1 łyżka śmietany 18% lub naturalnego jogurtu
  • opcjonalnie ketchup

Sposób przygotowania:

Kanapeczki z mortadeli
Z mortadeli zdejmujemy skórkę ,kroimy nożem na plastry. Pieczarki myjemy kroimy razem z obraną cebulką w kosteczkę lub plasterki jak kto woli ,podsmażamy na oleju lub margarynie około 20 min,doprawiamy do smaku solą i pieprzem ,pod koniec zaprawić śmietaną lub jogurtem ,jeszcze chwilkę pogotować i zdjąć z ognia. Mortadelę obsmażamy na patelni na złoty kolor ,układamy na talerzu i podajemy z duszonymi pieczarkami z chlebkiem orkiszowym lub razowym i polane ketchupem.
Kanapeczki z mortadeli
pieczarki i cebulkę kroimy w kosteczkę ..
Kanapeczki z mortadeli
a mortadelę w dowolnej grubości plastry..
Kanapeczki z mortadeli
pieczarki z cebulą podduszamy na margarynie lub oleju doprawiamy solą i pieprzem
Kanapeczki z mortadeli
mortadelę opiekamy na patelni na rumiano przekłądamy na talerz