Sposób przygotowania:
Kanapka klubowa z kurczakiem, boczkiem i jajkiem
Kurczaka marynujemy przez noc w zalewie powstałej z połączenia sosu sojowego, oleju rzepakowego, przyprawy uniwersalnej naturalnej i gyros. Następnie smażymy na złoto bez dodatkowej ilości tłuszczu. Gotowego kurczaka kroimy w paseczki. Tosty opiekamy w tosterze. Na pierwszej kromce rozsmarowujemy majonez i układamy kolejno roszponkę, 2 plasterki pomidora oraz ciepłego kurczaka. Drugą kromkę chleba tostowego również smarujemy majonezem i układamy na niej podsmażone na chrupko dwa plasterki boczku, dwa plasterki pomidora oraz jajko sadzone (żółtko powinno pozostać płynne). Dodatkowo jajko doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną kromkę układamy na pierwszej kromce składnikami do góry. Całość przykrywamy ostatnią kromką chleba tostowego. Jemy na ciepło.
skuter5
Czekoladka 2