PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Kanapka klubowa z kurczakiem, boczkiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomysłowe, pyszne i sycące śniadanie dla wszystkich, którym znudziły się zwykłe kanapki. Najlepiej smakuje na ciepło.

Kanapka klubowa z kurczakiem, boczkiem i jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanapka klubowa z kurczakiem, boczkiem i jajkiem

 

  • 3 kromki chleba tostowego
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • sos sojowy
  • olej rzepakowy
  • przyprawa uniwersalna naturalna
  • przyprawa gyros
  • 1 garść roszponki
  • 4 plasterki pomidora
  • 1 łyżki majonezu
  • 2 plasterki boczku
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kanapka klubowa z kurczakiem, boczkiem i jajkiem
Kurczaka marynujemy przez noc w zalewie powstałej z połączenia sosu sojowego, oleju rzepakowego, przyprawy uniwersalnej naturalnej i gyros. Następnie smażymy na złoto bez dodatkowej ilości tłuszczu. Gotowego kurczaka kroimy w paseczki. Tosty opiekamy w tosterze. Na pierwszej kromce rozsmarowujemy majonez i układamy kolejno roszponkę, 2 plasterki pomidora oraz ciepłego kurczaka. Drugą kromkę chleba tostowego również smarujemy majonezem i układamy na niej podsmażone na chrupko dwa plasterki boczku, dwa plasterki pomidora oraz jajko sadzone (żółtko powinno pozostać płynne). Dodatkowo jajko doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną kromkę układamy na pierwszej kromce składnikami do góry. Całość przykrywamy ostatnią kromką chleba tostowego. Jemy na ciepło.
Kanapka klubowa z kurczakiem, boczkiem i jajkiem
Etap 1 Kurczak całą noc leżał w marynacie
Kanapka klubowa z kurczakiem, boczkiem i jajkiem
Etap 2 Pierwszy etap przygotowania kanapki
Kanapka klubowa z kurczakiem, boczkiem i jajkiem
Etap 3 Drugi etap - teraz pozostaje już tylko wszystko złożyć