Sposób przygotowania:
Kanapka piętrowa na lunch
Piersi umyć, osuszyć, przekroić na pół aby plastry były cieńsze. Spryskać delikatnie olejem i obsypać przyprawą do kurczaka. Ułożyć w misce, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry. Ogórka małosolnego osączyć i również pokroić w plastry. Sałatę porwać. Chleb opiec na grillu, 2 kromki posmarować majonezem, jedną pesto. Ułożyć sałatę.Piersi usmażyć bez dodatkowego tłuszczu na grillu na rumiano. Lekko przestudzić. Ułożyć kanapkę: na kromkę z sałatą położyć pomidora, przykryć kromką z Pesto, ułożyć ogórka i pierś, przykryć kromką z majonezem. Ułożyć kanapki na talerzykach wyłożonych sałatą i od razu podawać ta ilość kurczaka starczy na 4 kanapki. Można oczywiście włożyć mięsa więcej lub mniej. jak kto lubi :)