Kanapka z mozarellą na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ser kroimy w plastry i wkładamy pomiędzy 2 kromki chleba, obtaczamy w jajku i smażymy na maśle

Kanapka z mozarellą na ciepło

Składniki:

Kanapka z mozarellą na ciepło

 

  • 2 serki mozarella
  • 8 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Kanapka z mozarellą na ciepło
Ser mozarella pokroić w poprzek, w okrągłe plasterki grubości ok 3mm. Włożyć ser pomiędzy dwie kromki. Przygotować w ten sposób wszystkie kanapki. Rozgrzać masło na patelni. Na talerzyku rozkłócić jaja. Obtaczać kanapki w jajku z obu stron i smażyć na patelni. Gdy jedna strona się zrumieni obrócić na drugą stronę. Podawać od razu.Polecam na niedzielne śniadanie. Tradycyjna włoska potrawa.

Tagi:

jajko chleb jajka