misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kanapka z pikantną pastą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kromki pieczywa zrumienić w tosterze...

Kanapka z pikantną pastą

Składniki:

Kanapka z pikantną pastą

 

  • 1,5 kromki razowego pieczywa tostowego
  • 60 g wątrobianki cielęcej
  • 1 łyżeczka posiekanej cebuli
  • 1 płaska łyżeczka masła
  • 20 g trybuli
  • kilka ziarenek kolorowego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Kanapka z pikantną pastą
Kromki pieczywa zrumienić w tosterze lub piekarniku. Całą kromkę przekroić po przekątnej, wątrobiankę wymieszać z masłem. Dodać posiekaną cebulę. Trybulę opłukać, osuszyć, 3 gałązki odłożyć. Od pozostałych gałązek oderwać listki, posiekać, wrzucić do pasty. Pieczywo posmarować przygotowaną pastą. Ziarenka pieprzu zgnieść, posypać kanapki. Udekorować odłożoną trybulą. Natychmiast podawać.

Tagi:

pieczywo