jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kanapka z pomidorowymi klopsikami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bułki w tym wydaniu smakują i sycą. Smakuje także na zimno. Dlatego można zabrać je do szkoły lub pracy na drugie śniadanie.

Kanapka z pomidorowymi klopsikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapka z pomidorowymi klopsikami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapka z pomidorowymi klopsikami
KLOPSIKI: Cebule kroimy w kostkę i rumienimy. Dokładamy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w kostkę pomidory. Razem smażymy do uzyskania dość gęstego sosu. Do sosu dodajemy mięso mielone. Razem smażymy około 5 minut. Zdejmujemy z ognia. Całość doprawiamy do smaku. Do lekko przestudzonej masy dodajemy bułkę tartą oraz jajko. Formujemy małe klopsiki. Smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia.WYKOŃCZENIE: Bułki przekrawamy na połowę. Jednak nie docinając do końca. Smarujemy masłem. Zaczynając od dołu układamy pokrojone w plasterki ogórki, część sera żółtego, pokrojone w plasterki pomidory, część sera, klopsiki, pozostały ser. Całość zapiekamy około 10 minut do rozpuszczenia sera. Kanapki podajemy polane ketchupem.
Kanapka z pomidorowymi klopsikami
Uformowane klopsiki smażymy z obu stron.
Kanapka z pomidorowymi klopsikami
Układanie zaczynamy od warstwy sera i ogórka
Kanapka z pomidorowymi klopsikami
Następnie układamy pokrojone w plastry pomidory
Kanapka z pomidorowymi klopsikami
na pomidory układamy klopsiki. Całość posypujemy serem. zapiekamy.