Sposób przygotowania:
Kanapka z pomidorowymi klopsikami
KLOPSIKI: Cebule kroimy w kostkę i rumienimy. Dokładamy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w kostkę pomidory. Razem smażymy do uzyskania dość gęstego sosu. Do sosu dodajemy mięso mielone. Razem smażymy około 5 minut. Zdejmujemy z ognia. Całość doprawiamy do smaku. Do lekko przestudzonej masy dodajemy bułkę tartą oraz jajko. Formujemy małe klopsiki. Smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia.WYKOŃCZENIE: Bułki przekrawamy na połowę. Jednak nie docinając do końca. Smarujemy masłem. Zaczynając od dołu układamy pokrojone w plasterki ogórki, część sera żółtego, pokrojone w plasterki pomidory, część sera, klopsiki, pozostały ser. Całość zapiekamy około 10 minut do rozpuszczenia sera. Kanapki podajemy polane ketchupem.
misia5
jaga85
Miło mi:)