halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kanapki na śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takich kanapek nie odmówi rodzinka, szczególnie dzieci.

Kanapki na śniadanie

Składniki:

Kanapki na śniadanie

 

  • cienka parówka cielęca 4 sztuki
  • pieczywo ciemne 4 kromki
  • pieczarki 20 dag
  • cebula mała 1 sztuka
  • ser żółty tarty 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oliwa 1 łyżka

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapki na śniadanie
Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki umyć , osuszyć pokroić w plasterki . Pieczarki smażymy na łyżce oliwy do miękkości , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z kromek ciemnego pieczywa wycinamy foremką okrągłą lub szklanką okrągłe kanapki .Obraną parówkę cielęcą nacinamy z jednej strony na całej długości.Układamy na pieczywie robiąc koło , można spiąć wykałaczką. Do środka kanapki wkładamy pieczarki z cebulą. Posypujemy tartym serem. Zapiekamy 5-10 minut.