jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybie śniadanie z chleba który nam zostaje, i nie jest już taki świeży. Możemy przeznaczyć go na takie właśnie kanapki, opiekane z jajkiem.

Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane

 

Sposób przygotowania:

Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane
Chleb pokroić na kromki dowolnej grubości jeżeli mamy nie krojony.

Jajka roztrzepać widelcem w miseczce z solą, pieprzem i dowolnymi ziołami ulubionymi.

Dodać mleko i wymieszać, zanurzać kromki chleba w masie jajecznej i przekładać na gorącą patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowym.

Smażyć na złoty kolor z obu stron i wyjąć na papierowy ręcznik aby trochę tego tłuszczu ociekło.
Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane
Jajka rozbełtać widelcem ,posolić dodać ziół ulubionych, pieprzu
Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane
Chleb dowolny pokroić na kromeczki i włożyć do masy jajecznej
Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane
Panierowany chleb w masie jajecznej i smażyć na rozgrzanym oleju
Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane
Przewrócić na drugą stronę i opiekać na złoty kolor
Kanapki z chleba panierowane w jajku i opiekane
Kanapki gotowe wyjąć na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu