zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Kanapki ze śledziowym tatarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kanapki ze śledziowym tatarem

Kanapki ze śledziowym tatarem

Składniki:

Kanapki ze śledziowym tatarem

 

Sposób przygotowania:

Kanapki ze śledziowym tatarem
Śledzie opłukać, osuszyć lub wytrzeć papierowym ręcznikiem. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć, posiekać. Ogórek opłukać, ewentualnie obrać. Drobno pokroić. Grzybu osączyć, posiekać. Szczypiorek opłukać. Kilka gałązek szczypiorku odłożyć. Resztę posiekać. Śledzie wymieszać z cebulą, ogórkiem i posiekanym szczypiorkiem. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Wymieszać z olejem. Doprawić do smaku, pieprzem i sokiem z cytryny. Sosem polać śledzie z warzywami. Wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka pokroić w ćwiartki. Tatar podawać z białym pieczywem udekorowany ćwiartkami jajka i pozostałym szczypiorkiem.