Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Kapucha w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Danie to jest bardzo smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Kapucha w pomidorach

Składniki:

Kapucha w pomidorach

 

  • 1/2 świeżej kapusty
  • 35 dag łopatki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 biała cebula
  • sól do smaki
  • pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kapucha w pomidorach
Kapustę szatkujemy i podgotowujemy. W tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i łopatkę pokrojoną w średniej wielkości kostkę. Gdy mięso będzie miękkie zalewamy je pomidorami z puszki. Podsmażamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odcedzoną kapustę przekładamy go garnka i zalewamy ją przygotowanym sosem. Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako drugie danie obiadowe.