Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusa pekińska z bananemi i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W taki sam sposób można przygotować sałatkę z sałaty lodowej.

Kapusa pekińska z bananemi i jabłkiem

Składniki:

Kapusa pekińska z bananemi i jabłkiem

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 3 twarde banany
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3-4 dag wiórków kokosowych
  • 3-4 łyżki ziaren słonecznika
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusa pekińska z bananemi i jabłkiem
Kapustę pekińską bardzo drobno poszatkować. Banany obrać i pokroić w plasterki, skropić połową soku z cytryny. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny. Wiórki kokosowe i ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Jogurt wymieszać z oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać jogurt,
wymieszać. Podawać jako dodatek do ryżu lub kaszy z sosem.