Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kapuściana zupa na wiosne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczna zupa z młodej kapusty

Kapuściana zupa na wiosne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuściana zupa na wiosne

 

  • 1 młoda kapusta
  • 2 marchewki
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki koperku
  • 200 ml śmietany
  • 3 łyżki pszennej mąki
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Kapuściana zupa na wiosne
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 20 minut, następnie odcedzamy, wlewamy czystą wodę i dodajemy przyprawy (sól, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz) oraz obraną i pokrojoną w plastry marchewkę - gotujemy 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy drobno posiekany koperek oraz szczypior pokrojony w grubsze kawałki. Smietanę łaczymy z mąką, hartujemy wywarem spod kapisty i dodajemy do zupy - gotujemy jeszcze trochę. Gotową zupę rozlewamy do talerzy i jemy
Kapuściana zupa na wiosne
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy
Kapuściana zupa na wiosne
. Smietanę łaczymy z mąką, hartujemy wywarem spod kapisty i dodajemy do zupy

Tagi:

przyprawy