Sposób przygotowania:
Kapuśniak flamingaI
 
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kotlety wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
II
 
2.	Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w małą kostkę, przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie.
3.	Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną, pokrojoną w słupki marchew oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
III
 
4.	Warzywa łączymy z ziemniakami, dodajemy przecier pomidorowe, ewentualnie podlewamy woda jak jest za mało i doprawiamy chili.
5.	Pod koniec gotowania zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i łączymy z kotletami. Chwilę gotujemy.
IV
6.	Zupa gotowa.
7.	Smacznego
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
biedroneczki