Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kapuściana zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna zupka z młodej kapusty

Kapuściana zupka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapuściana zupka

 

  • 1 młoda kapusta
  • 2 marchewki
  • koperek
  • szczypior z cebuli
  • 1szklanka śmietany 30%
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Kapuściana zupka
Kapuste szatkujemy i zalewamy ok litrem zimnej wody, dodajemy łyżeczkę soli, liście laurowe, ziele angielskie i kilka zairenek pieprzu - gotujemy, dodajemy również pokrojoną w talarki marchewkę. Kiedy warzywa są miękkie dodajemy posiekana zieleninę oraz wlewamy śmietankę. całość doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką. Podajemy gorące samo lub z dodatkiem chleba
Kapuściana zupka
Zupę można podac z chlebem, poniewaz same warzywa nie są bardzo syte

Tagi:

przyprawy