odon

odon

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Kapuściany kociołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie jest bardzo łatwe i tanie

Kapuściany kociołek

Składniki:

Kapuściany kociołek

 

  • 1 średnia główka kapusty
  • 1 puszka groszku
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 1 cebula
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 2 łyżki oleju
  • vegeta
  • mielona ostra papryka

Sposób przygotowania:

Kapuściany kociołek
Kapustę drobno szatkujemy i wkładamy do garnka. Zalewamy małą ilością wody i doprowadzamy do wrzenia.Pokrojoną w kostkę cebulę i mięso smażymy na gorącym oleju często mieszając.Groszek osączamy na sicie i wsypujemy do miękkiej kapusty .Dodajemy mięso,przecier.Doprawiamy do smaku ,mieszamy i dusimy.Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Tagi:

mięso