Sposób przygotowania:
Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami
Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, przekładamy do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy na małe kawałki. Pokrojoną kiełbasę i cebulę smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut, przekładamy do garnka.
Pomidory nacinamy i wkładamy do gotowanej wody, po kilku minutach przekładamy do zimnej wody. Wyjmujemy i zdejmujemy skórkę, kroimy w kosteczkę. Do ugotowanej kapusty wkładamy pokrojone pomidory, gotujemy przez około 15 minut. Wsypujemy przyprawy i zagotowujemy.
Pomidory nacinamy i wkładamy do gotowanej wody, po kilku minutach przekładamy do zimnej wody. Wyjmujemy i zdejmujemy skórkę, kroimy w kosteczkę. Do ugotowanej kapusty wkładamy pokrojone pomidory, gotujemy przez około 15 minut. Wsypujemy przyprawy i zagotowujemy.