Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Bigos z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kiszona z dodatkiem grzybów boczniaków, suszonych pomidorów które nadają potrawie wyrazisty smak. Szybko, prosto przygotujesz danie na różne uroczystości.

Bigos z boczniakami

Składniki:

Bigos z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Bigos z boczniakami

I

Bigos z boczniakami

1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie.
2. Do cebuli dodaję odciśniętą z soku kapustę kiszoną, smażę około 10 minut, następnie przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję.

II

Bigos z boczniakami

3. Do kapusty dodaję suszone śliwki, suszone pokrojone pomidory, sos sojowy.
4. Grzyby boczniaki myję, kroję w paseczki, smażę na oliwie z suszonych pomidorów, doprawiam pieprzem oraz solą. Po pięciu minutach smażenia przekładam grzyby do kapusty kiszonej, Wszystko razem gotuję 30 minut

III

5. Bigos gotowy.
6. Smacznego.