kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Kapuściany pasztet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet bezmięsny, warto spróbować

Kapuściany pasztet

Składniki:

Kapuściany pasztet

 

  • 3 cebule
  • 4 marchewki
  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 1 szklanka naturalnych płatków owsianych
  • pół pietruszki
  • 150 ml oliwy tłoczonej na zimno
  • sól
  • oregano
  • ostra papryka

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuściany pasztet
Umyte i oczyszczone warzywa obrać i pokroić. Cebulę usmażyć na oliwie. Zmielić z ugotowanymi, ostudzonymi i zmielonymi warzywami. Przyprawić. Przełożyć do formy posmarowanej oliwą i oprószonej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.