luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Kapuśniaczek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Letni kapuśniaczek z młodej kapustki

Kapuśniaczek

Składniki:

Kapuśniaczek

 

  • pół główki kapusty lipcówki ok 800 g
  • 250 g kiełbasy chłopskiej lub wiejskiej
  • 1 cebula
  • majeranek
  • szczypta kminku
  • 2-3 ziarna jałowca
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • koperek
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek
Kapustę poszatkować niezbyt drobno, zalać wodą i zagotować. Odcedzić. Podlać wodą jeszcze raz, tyle by kapusta była w wodzie. Dodać przyprawy i gotować. W tym czasie podsmażyć pokrojoną drobno kiełbasę z cebulą. dodać do kapusty. Pogotować jeszcze kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek i koperek.

Tagi:

kielbasa