Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapuśniaczek wg Konczi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kapuśniaczek to świetna zupa na chłodne dni

Kapuśniaczek wg Konczi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuśniaczek wg Konczi

 

  • 1,5 l bulionu
  • 25 dkg kapusty kiszonej
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • Papryka słodka
  • kminek

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek wg Konczi
Do bulionu wcieramy na tarce marchewkę, ziemniaki kroimy w drobną kostkę i całość gotujemy tak długo, aż ziemniaki będą prawie miękkie. W międzyczasie gotujemy kapustę kiszoną pod przykryciem. Ugotowaną kapustę odcedzamy, kroimy i wrzucamy do bulionu. Dodajemy łyżeczkę słodkiej papryki i łyżeczkę mielonego kminku. Podajemy kapuśniaczek bardzo gorący.
Kapuśniaczek wg Konczi
Składniki potrzebne do przygotowania naszego kapuśniaku
Kapuśniaczek wg Konczi
Kapuśniaczek z papryką słodką i kminkiem jest doskonały