Sposób przygotowania:
Kapuśniaczek z z koperkiem
Kapustę cienko poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, obgotować z goryczki, odcedzić.
Następnie dodać 0,5 litra wrzącej wody do kapusty, sól i pieprz, gotować na wolnym ogniu.
Kiełbasę pokroić w pół plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do kapusty.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na pozostałym tłuszczu z kiełbasy podsmażyć cebulkę, dodać do kapusty, gotować.
Koperek, natkę pietruszki umyć osączyć, pokroić drobno, dodać do kapuśniaczku.
Gotować kapustę na wolnym ogniu, często mieszając do miękkości kapusty.
Gdy kapusta jest miękka, dodać koncentrat pomidorowy i wegetę, zagotować.
Następnie dodać 0,5 litra wrzącej wody do kapusty, sól i pieprz, gotować na wolnym ogniu.
Kiełbasę pokroić w pół plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do kapusty.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na pozostałym tłuszczu z kiełbasy podsmażyć cebulkę, dodać do kapusty, gotować.
Koperek, natkę pietruszki umyć osączyć, pokroić drobno, dodać do kapuśniaczku.
Gotować kapustę na wolnym ogniu, często mieszając do miękkości kapusty.
Gdy kapusta jest miękka, dodać koncentrat pomidorowy i wegetę, zagotować.