Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kapuśniaczek z z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wolę taki kapuśniaczek ze słodkiej kapusty niż z kwaszonej

Kapuśniaczek z z koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuśniaczek z z koperkiem

 

  • Kapusta świeża -1 główka
  • koperek zielony -1 pęczek
  • kiełbasa cienka -2 pęczki
  • koncentrat pomidorowy -2 łyżki
  • natka pietruszki -0,5 pęczka
  • wegeta
  • sól i pieprz
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek z z koperkiem
Kapustę cienko poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, obgotować z goryczki, odcedzić.
Następnie dodać 0,5 litra wrzącej wody do kapusty, sól i pieprz, gotować na wolnym ogniu.
Kiełbasę pokroić w pół plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do kapusty.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na pozostałym tłuszczu z kiełbasy podsmażyć cebulkę, dodać do kapusty, gotować.
Koperek, natkę pietruszki umyć osączyć, pokroić drobno, dodać do kapuśniaczku.
Gotować kapustę na wolnym ogniu, często mieszając do miękkości kapusty.
Gdy kapusta jest miękka, dodać koncentrat pomidorowy i wegetę, zagotować.
Kapuśniaczek z z koperkiem
Kapusta podczas gotowania z zieleninką i przyprawami
Kapuśniaczek z z koperkiem
Kapusta, kiełbasa, zielenina i przyprawy, połączone z koncentratem pomidorowym, podczas zagotowania

Tagi:

kielbasa