Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Kapusniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusniak troche inaczej jak sie go gotuje w Polsce

Kapusniak

Składniki:

Kapusniak

 

  • 500g miesa mielonego
  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 papryczka chili
  • maly sloiczek przecieru pomidorowego
  • 2 litry bulionu.
  • sol,pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusniak
Mielone podsmazyc na oleju,dodac kapuste oraz drobno posiekana papryczke(moga byc dwie jak kto lubi)podsmazac przez jakies 10 minut mieszajac od czasu do czasu,nastepnie dodajemy wywar i przecier,wszystko gotowac przez 15-20 minut.

Tagi:

mięso