Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 502]

Zupa kaszubska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna, rozgrzewająca zupka z kapusty białej z dodatkiem różnych warzyw, to doskonała propozycja na zimne, ponure dni. Zupa jest smaczna, prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.

Zupa kaszubska

Składniki:

Zupa kaszubska

 

Sposób przygotowania:

Zupa kaszubska

I

Zupa kaszubska
Przygotowanie warzyw do przygotowania zupy. Warzywa myjemy, kroimy i blendujemy blenderem.

1. Kapustę drobno szatkuję i odstawiam na bok.
2. Cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę obieram, kroję na mniejsze kawałki. Pomidora myję i również kroję na mniejsze kawałki. Warzywa przekładam do blendera i dwie minuty blenduję,

II

Zupa kaszubska
Przygotowanie pozostałych składników na zrobienie zupy.

3. Masło rozgrzewam w garnku i dodaję warzywa łącznie z kapustą.
4. Następnie podlewam wodą, dodaję obrane, umyte, pokrojone w kostkę ziemniaki, kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie, wsypuję kminek, cukier, sól, pieprz i gotuję około 30 minut. 10 minut przed końcem gotowania wlewam ocet.

III

5. Zupa gotowa.
6. Smacznego.