Sposób przygotowania:
Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, ziela angielskiego oraz liści laurowych przez około 45-50 minut. Następnie wyjmujemy udka z wywaru.
Kapustę oczyszczamy, usuwamy głąb i szatkujemy ją. Wrzucamy kapustę do wywaru razem z pomidorami pokrojonymi w kostkę oraz z majerankiem. Gotujemy 20 minut.
Kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, paprykę, selera oraz bakłażana i wrzucamy do wywaru. Gotujemy 20 minut.
Doprawiamy zupę do smaku papryką ostrą, pieprzem i solą. Dodajemy posiekany szczypiorek.
Kapustę oczyszczamy, usuwamy głąb i szatkujemy ją. Wrzucamy kapustę do wywaru razem z pomidorami pokrojonymi w kostkę oraz z majerankiem. Gotujemy 20 minut.
Kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, paprykę, selera oraz bakłażana i wrzucamy do wywaru. Gotujemy 20 minut.
Doprawiamy zupę do smaku papryką ostrą, pieprzem i solą. Dodajemy posiekany szczypiorek.
skuter5