Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem jest pełna zdrowych, wartościowych warzyw. Doprawiona aromatycznymi przyprawami.

Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, ziela angielskiego oraz liści laurowych przez około 45-50 minut. Następnie wyjmujemy udka z wywaru.

Kapustę oczyszczamy, usuwamy głąb i szatkujemy ją. Wrzucamy kapustę do wywaru razem z pomidorami pokrojonymi w kostkę oraz z majerankiem. Gotujemy 20 minut.

Kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, paprykę, selera oraz bakłażana i wrzucamy do wywaru. Gotujemy 20 minut.

Doprawiamy zupę do smaku papryką ostrą, pieprzem i solą. Dodajemy posiekany szczypiorek.
Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem
Kapustę oczyszczamy, usuwamy głąb i szatkujemy ją.
Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, ziela angielskiego oraz liści laurowych przez około 45-50 minut.
Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem
Wrzucamy kapustę do wywaru razem z pomidorami pokrojonymi w kostkę oraz z majerankiem.
Zupa kapuściana z bakłażanem, papryką i pomidorem
Bakłażana oczyszczamy i kroimy w średniej wielkości kostkę.