Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 613]

Zupa z kapusty włoskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna, rozgrzewająca zupka z kapusty włoskiej z dodatkiem kiełbasy i ziemniaków, to doskonała propozycja na zimne, ponure dni. Zupa jest smaczna, prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.

Zupa z kapusty włoskiej

Składniki:

Zupa z kapusty włoskiej

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty włoskiej

I

Zupa z kapusty włoskiej
Przygotowanie wszystkich składników do przygotowania zupy, kapustę kroimy, kiełbasę kroimy, ziemniaki kroimy w kostkę, kapustę oraz kiełbase przesmażamy na rozgrzanym oleju.

1. Kapustę drobno kroję i podsmażam na rozpuszczonym maśle, następnie przekładam do garnka, podlewam wodą. Doprawiam solą, kminkiem, gałką muszkatołową, dodaję kostkę rosołową i obrane, umyte pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiełbasę kroję w pół plasterki, podsmażam na patelni od smażenia kapusty i przekładam do garnka z warzywami. Gotuję do chwili, kiedy ziemniaki będą miękkie.

II

2. Zupa gotowa.
3. Smacznego.