ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Zupa z kapusty do gołąbków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry i smaczny sposób na wykorzystanie końcówki kapusty z gołąbków. Zupa na skrzydełkach jest lekka i aromatyczna.

Zupa z kapusty do gołąbków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z kapusty do gołąbków

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty do gołąbków
Skrzydełka kurczaka zalać wodą i zagotować. Łyżką "szumówką" zebrać pianę, wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i gotować z 25 minut na średnim ogniu.

Kapustę co została z obierania liści do gołąbków drobno pokroić, paprykę bez gniazdek nasiennych drobno pokroić. Wsypać do skrzydełek, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 20 minut na średnim ogniu.

Na koniec dodać pieprz ziołowy, kucharka, pieprz mielony,zdjąć z ognia.
Zupa z kapusty do gołąbków
Na krzydełkach wywar jest mniej kaloryczny.
Zupa z kapusty do gołąbków
Dobry sposób na resztki kap[usty bz gołabków.