Sposób przygotowania:
Zupa z kapusty do gołąbków
Skrzydełka kurczaka zalać wodą i zagotować. Łyżką "szumówką" zebrać pianę, wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i gotować z 25 minut na średnim ogniu.
Kapustę co została z obierania liści do gołąbków drobno pokroić, paprykę bez gniazdek nasiennych drobno pokroić. Wsypać do skrzydełek, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 20 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodać pieprz ziołowy, kucharka, pieprz mielony,zdjąć z ognia.
Kapustę co została z obierania liści do gołąbków drobno pokroić, paprykę bez gniazdek nasiennych drobno pokroić. Wsypać do skrzydełek, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 20 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodać pieprz ziołowy, kucharka, pieprz mielony,zdjąć z ognia.
![Zupa z kapusty do gołąbków Zupa z kapusty do gołąbków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kapusty-do-golabkow-579989.jpg)
![Zupa z kapusty do gołąbków Zupa z kapusty do gołąbków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kapusty-do-golabkow-579990.jpg)