Sposób przygotowania:
Zupa z kapusty do gołąbków
Skrzydełka kurczaka zalać wodą i zagotować. Łyżką "szumówką" zebrać pianę, wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i gotować z 25 minut na średnim ogniu.
Kapustę co została z obierania liści do gołąbków drobno pokroić, paprykę bez gniazdek nasiennych drobno pokroić. Wsypać do skrzydełek, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 20 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodać pieprz ziołowy, kucharka, pieprz mielony,zdjąć z ognia.
Kapustę co została z obierania liści do gołąbków drobno pokroić, paprykę bez gniazdek nasiennych drobno pokroić. Wsypać do skrzydełek, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 20 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodać pieprz ziołowy, kucharka, pieprz mielony,zdjąć z ognia.