misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kapuśniak Ambasador

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa z kapustą, bananami, mięsem, winem i przecierem z moreli....

Kapuśniak Ambasador

Składniki:

Kapuśniak Ambasador

 

  • wywar z mięsa 1,5 l
  • kapusta biała 50 dag
  • banan 25 dag
  • kura pieczona bez kości 15 dag
  • masło 2-3 łyzki
  • mąka 1-2 łyzki
  • wino białe wytrawne 1/2 szkl•przecier z moreli suszonych 2-3 łyzki
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • sok cytrynowy i pomarańczowy do smaku

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Ambasador
Kapustę oczyścić, opłukać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Banany umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w paseczki razem z mięsem. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, nie rumieniąc, połączyć z kapustą, bananami, mięsem, winem i przecierem z moreli, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Tagi:

mięso beza bezy