renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Kapuśniak inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapuśniaczek trochę inny niż tradycyjny. Danie wegańskie.

Kapuśniak inaczej

Składniki:

Kapuśniak inaczej

 

  • ćwierć główki kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • makaron razowy
  • wegeta
  • groszek ptysiowy
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Kapuśniak inaczej
Warzywa umyć. Pietruszkę, marchewkę, cebulę obrać i pokroić w dowolny sposób, a kapustę poszatkować. Wszystkie pokrojone i poszatkowane warzywa wrzucić na gotującą się wodę, dodać wegety do smaku. Pogotować ok. 10 minut i dodać przecier pomidorowy i makaron razowy w takiej ilości żeby zupa nie zrobiła się gęsta. Pogotować do miękkości i wyłączyć, Podawać posypaną natką pietruszki i z groszkiem ptysiowym.

Tagi:

makaron